semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Saturday, March 12, 2011

Tunggu, punye tunggu


tunggu mama punyer pasal, berjuta2 gambar aku snap gambar ala2 syok sendiri.. dah lame x amik gambar syok sendiri ni...


ihihihi....

ber-ia2 kiterang bersiap, padahal nak g cuci rambut je... ahahaha

n yang sakit ati, aku tunggu giliran lepas cuci rambut tu die soh masuk satu bilik ni...

pastu lame sangat, dlm setengah jam cam tu, aku pon kate " x pe la, ma kalo lambat kite panggil la sape2 tanye lambat lagi ke? kalo lambat lg kite balik"

memule, mama cam nak marah gak sbb lambat, aku ckp jgn marah lagi... kite tunggu dlu,

then, mama pon panggil la amoi ni... aku nampak la mama panggil tp aku x nampak muke amoi tu...

pastu mama tanye, "lambat lagi ke?"

pastu aku nampak amoi 2 lalu je depan bilik aku x dgar pon amoi 2 jawab ape...

pastu mama kate...

"amboi! mama tanye die buat muke bodo je..."

"yeke mama.."

pastu amoi tu lalu balik dpan bilik aku, kali ni die benti... mama tanye lagi soalan yang same berkali2...

aku perasan die mmg x pandang muke mama aku yang berjubah hijau tu... mmg sakit ati gak tengok orang layan mama aku cam tu...

then amoi tu pandang aku... aku time tu tunggu satu, je... aku nak tengok die jawab x soalan mama aku tu berkali2..

ok, nak tau ape die buat.

dah la soalan mama aku die x jawab, macam rase ckp ngan dinding, then die benti pandang aku ingat die nak jawab la sepatah due kate, "tunggu sekejap ke ape" tp die teros bla ngan muke toye tu...

pastu mama kate, tengok tu, dari td hujung sane die x pandang pon muke mama buat muke cam tu la...
geram seyh! bile tengok ade orang pandang hina kat mama kite sendiri,

ko x suke orang melayu jgn tinggal kat malaysia, g balik negare nenek moyang ko...

aku bg tau mama, aku x penah lagi jumpe orang cina cam tu... aku x tau ape yg die sakit ati sangat ngan kiterang atau orang melayu smpi tarik muke cam tu... aku soh mama tengok nama die kat baju... "Theng"


x hbs citer lagi, aku ngan mama mmg x puas hati la kene layan camtu... mama kate nak ngadu kat kaunter depan nanti..

dlm hati aku, x de nye dierang nak dengar... dlm salon 2 semua cina...

aku dpt idea dlm bilik 2 ade kertas, cume cari pen x jumpe... aku nak tulis surat aduan pastu tinggal je surat tu kat kaunter jgn die perasan org melayu letak je... aku nak tulis dlm english... aku ngan mama cari pen dlm bilik tu.. geram gak rase...

pen lak x de... pastu amoi lain lak dtg... mmg x sempat la nak tulis ape2 time tu...

mama pon kate la,

"ape ni layanan kurang memuaskan, saya tanyer amoi tu buat x tau je"

semua seperti yang aku agak...

amoi tu backup kawan die dengan muke terseyum cakap "arini customer ramai"

aku kate " smpi tanye x jawab langsung..."

"tp die bg tau saya kat depan" amoi Velory tu jawab

aku kate " tau la, tp kami ni yang tanye banyak kali die buat muke x tau je..."

last skali mama kate, "ape la, bayar mahal2 tp layan mcm ni, mane betol ni"

ni first time g kedai cine dpt layanan camtu...

ok~ mmg bad luck la salon ko... kasi tsunami...


2 comments:

niDa said...

ko nye cite siap ade letak muke.. aku paham.. kesian korang..

::NelyLeyana:: said...

HEHEHE,

Kasi vouge skit