semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Wednesday, March 30, 2011

awak dan saya, saya dan awak.

Saya dan Awak

Aku seorang jejaka nak kate hemsem gile, mmg aku perasan gak la hemsem gile sbb tiap kali aku berkenalan ngan perempuan, kebanyakan perempuan teros tersangkut ngan aku... ala, aku x heran sgt ngan kegilaan dierang kat aku... belom masenye lagi... lagipon dierang bukan taste aku pon...

kirenye, aku nak bg tau kat sini aku mmg fames dr sek lagi... mmg cukop syarat la,dengan ketinggian aku mcm model dan jawatan aku sebagai ketua pengawas yang kacak lg bergaya. jalan mane2 mesti orang pandang aku.

sehingga la aku masuk Universiti TUT TUT... x perlu la aku bg tau name penoh universiti tu... nampaknye perempuan kat sini high taste. dierang x pandang pon aku... yang aku heran macam mane dierang boleh terpikat ngan mamat yg serba kekurangan tu...

aku kekalkan macho aku kat U aku... aku buat cool jerk... aku nak berubah, x nak jadik fames lagi..

nampaknye macho aku tahan sampai sem 5, aku terjumpe ngan sorang junior ni... x de la cun mane biasa2 jerk... tp die baik bg aku... yang penting x gedik, sporting n selambur habis... aku kenal die sbb die suke lepak kat satu taman kat U aku ni... aku pon suke lepak kat situ gak petang2 hari Jumaat wat release tension...

disebabkan dah due minggu aku nampak die kat situ, aku pon tanye la die budak kos ape? time tu x de niat ngorat langsung pon... sbb aku tengok muke die bese2 je macam x tertarik ngan aku langsung... aku jer yg perasan lebih ngat die ade la nak jeling aku sekali due tapi x de pon...

aku: awak stdy kos ape?

dia : architecture.

aku:ouh, sem berape?

dia : sem 3.

wah! excited gile aku time tu sbb dapat kenal ngan junior aku... sejak daripada tu kiterang jadi
ramah gile... dah boleh kate jadi kawan baik...

sebagai senior die time tu aku bnyak gak la bg nasihat kat die... die pon dengar n turut je nasihat aku... ape yang lawak pasal die ni... memang sengal habis! aku ckp bende serius tp die selalu salah faham n tibe2 bende tu jd lawak.

sebab aku suke kawan ngan die lagi, die ni mmg jujur a.k.a lurus bendul dan yang penting die ni mmg menjadi pendengar masalah aku yg bagos la, kekadang aku ade je citer masalah remeh temeh aku kat die. macam aritu aku sedih gile sbb boxer kesayangan aku koyak rabak lepas cuci kat mesin basuh... teros aku msg2 die sampi tengah2 malam... minah ni layan je felin' aku time tu... dengan nasihat...

"sabarla, releks la, boxer je pon... beli la yang baru"

Dah lame kiterang kenal, tibe2 aku rase aku mcm syok gile lak kat die... aku x tau la perasaan die kat aku camne.

ade sekali tu die tanye aku, "ade orang ngorat ko x? ko penah x ngorat perempuan?" teros aku jawab x de sbb ramai sgt beratur nak jadi awek aku, pastu aku gelak2...

then teros aku cakap "nape? ko nak ngorat aku ke?". die teros diam then buat muke... aku perasan lagi...

bersambung....

4 comments:

niDa said...

siot ko.. aku tgh sedap2 baca ko ckp bersambung pulaaakkk... adeeehhhh!!!

alinac lover said...

ala ada sambungan ke..jangan lupa btau ek~ roger2 yong!

erinn kechiik said...

alamak bersambung pulak..

niDa said...

wei.. cpt sambungkan cite ko ni... penat dah kitorang tggu.. hahaha