semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Saturday, May 23, 2009

Jalan - Jalan

Hari ni mama ajak kuar g cari kasot aku tok konvo mgu depan, sblom g tu, mama bg tau aku limit harge kasot 2 bawah RM100. aku nak gune duit sendiri tp mama x bg. selalu mcm 2, aku pon ikot je la. tempat yang aku nak tuju ialah Jusco Bukit Tinggi Klang.

dah smpi Jusco teros g tgok tempat kasot. agak banyak sale harini. semua 50% ngan 70%. aku pusing sekali jer las2 aku berkenan ngan kasot kat bawah 2, tengok harge RM69.90. standard la 2. aku bg tau mama aku nak yg tu. tp aku x try lagi, aku g lak kat momoe. ermmm... design die x sesuai sgt ngan konvo aku lgpon aku nak pki kasot ni tok reunion sek aku nanti.

Las2, aku pegi balik kat kasot ni, aku ckp kat promoter 2 nak try saiz 8. yang wat aku tertarik ngan kasot ni sbb wedges die jernih. dah test catwalk kat situ, mama pon kate ok. aku pon ok la. promoter 2 kate lepas diskaun harge 30 lebih jer, then mama terkejot. aik kak, 3o lebih jer(nada perli). kakcik pon sme die ckp mcm x cye jer aku cri kasot murah. pastu senyum2 tengok aku. mama gurau kate leh cari lagi satu ni.

rupenyer Jusco arini sale, sbb tengok baju pon bnyak diskaun 50% ngan 70%. mama kate leh shopping raye ni.

lepas tu pusing2 dlm jusco 2, kakcik lak ckp nak donat biler bau donat kat tingkat atas.kiterang 3 beranak g lepak kat Big Apple lepas lelah kat situ. x bnyak pon beli cukop2 tok kiterang jer. duduk2 tengok owang ramai kat situ.

cafe 2 dekat ngan cinema kat situ, tengah tengok owang lalu lalang aku terdengar owang jerit kat cinema 2, "kak, tgok tu, bob!". dlm hati aku sape lak bob ni mmg aku x nampak dierang sbb aku membelakangkan dierang. rupenyer watak kartun baru tajok monsters vs alien akan keluar nanti kat wayang. aku tgok kakcik sgt teruje tgok bende 2 aku pon ajak die bergambar ngan si bob ni.

rupenyer, mama pon minat gak, lepas kiterang amik gambar die pon nak bergambar gak... ahahaha, leh tahan sporting mama ni.

2 comments:

RyuJi SaTo said...

cis!..
mkn big apple pastu bwk balik roti jusco jer..
hahahaha...
lwak tgk mama bergamba ngan bob nie...

::NelyLeyana:: said...

Roti jusco 2 pon mahal gak, hehehehe
mmg lawak pon...