semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Tuesday, February 22, 2011

Ciptaan Ilahi


Jeng, Jeng, Jeng!!!!!

dah jd trade mark aku dah bende tu...

arini aku nak kongsi sikit bende kedua yang buat aku meremang bulu roma bile dpt tau tentang ni...

so, aku ingat dah nak ujung2 zaman ni, aku rase allah dah tunjuk habis dah bende2 indah dan unik kat kite semua... mcm kat angkasa lepas semua tu la... bg aku kat langit tu la bende yg paling chantek!!!

aku rase smpi situ je bende yg paling cantik yg allah nak tunjuk kat dunia ni, yg lain2 aku rase allah simpan letak dlm syurga....

ade suatu hari, tengah aku kusyuk2 main ngan tikus, tibe2 mama panggil aku soh tengok tv, katenye ade kristal yg cantik!

aku ngan banggenye ckp, "heran?, nape semua org rambang mate nak beli kristal, nak kristal kat tudung la baju la, pastu bile nampak kristal, eh kristal! padahal kristal je..."

mama: mama tengok bukan kerana nilai die tp tersentuh ngan ciptaan ilahi ni..

pelik pulak dengar jawapan mama... aku ckp pasal kristal yg dah dicanai... care mama ckp macam kristal asli betol...

skali aku tengok tv, amik kau, aku ternganga!

tercengang! aku baru tau, ade gua kristal... mmg cantik la... nak tunjuk gambar kat sini x heaven mcm tengok dlm tv, rase kalo tengok betol depan mate x terkate... gua ni baru jumpe sekitar 2000. so skang dierang tengah wat ujikaji kat situ... aku tengok kat Nat Geo. keluasan die, aku lupe, sbb tengok pon dah nak dekat2 hbs dah... rasenye luas jugak mcm batu cave tu la keluasan die....

nampak x? dlm gambar tu, yg baju oren tu orang la tu, bukan patung eh, corak rupa gua tu macam batu kristal yang kat atas sekali aku tunjuk tu tp sebesar gua cave la.. try la tengok kat youtube.

bende ni baru jumpe, jumpe zaman melenium ni... so, aku rase banyak lagi bende2 yg cantik yg kite x jumpe lagi...

8 comments:

Bro Fit said...

woahh besarnya gua kristal tu.. ingatkan kecik je.. memang indah ciptaan Allah ni :)

- Fitrihadi.com -

sahromnasrudin said...

ya Allah..indahnya ciptaan Allah..sungguh saya terkejut...

URY said...

Memang cantik ciptan Ilahi, tiada tolokbandingnya...


follow anda jga..

aleen aiden said...

serius aku x expect yg oren 2 org tadi.hu3

::NelyLeyana:: said...

yup kengkawan tu betol bukan gambar edit, sy sendiri pon terkejot

Miecyber said...

Subhanallah...

Vaksin HIV berjaya di India

zack zukhairi said...

ya ampun! cantik woi! subhanallah... aku ingat yang oren tu semut. rupanya angpa.

::NelyLeyana:: said...

mmg cantik, lagi cantik kalo tengok depan mate :)