aku tau korang x tau masak... ahaha... mcm la aku ni pandai masak sangat...
ni gambar mama aku masak 3 minggu lepas... x basi ok~ kekal fresh... wah aku tengok pon sedap lagi... uhuhuhu...
jeng, jeng, jengggg....
bahan-bahan:Ikan Sengangi/Pari/Tenggiri (mane2 ikan korang suka la)
Daun Kesum
Bunga Kantan dipotong 4 bahagian
Terong dipotong dadu
Cili giling
bawang dikisar
air asam jawa
biji sawi
Daun Kesum
Bunga Kantan dipotong 4 bahagian
Terong dipotong dadu
Cili giling
bawang dikisar
air asam jawa
biji sawi
semua bahan2 diatas boleh didapati di kedai runcit berdekatan... hehehe
care-care nak masak senang je... aku ingatkan susah...
aku g dapor siap bawak kamera lagi, tok rujukan aku masa depan dan tok sape2 la yang rase nak blaja masak kan..
simple n kejap je... x susah mane pon.
ikot la care2 dlm video tu... konpem dpt rase yg sedap...
selamat mencuba!
12 comments:
dah penah rasa asam pedas melaka?sedap! xD
sedapnyeeee...thanks sharing..boleh la masak utk bakal mak mertua..kuikuikui.. ;p
hehehe
senang je kan
tp yong slalu je lupa
heheh
hai2.. asam pedas mmg sedap espclly kalu pekat.. ish sedap bangat.. raasa nak asak asam pedas lak hari nie..hehehe ;)
1st taim dengar name ikan sengangi.xtipu.hu3
pergh..asam pedas..malangnyer aku xmakan asam pedas...
hahaha..
cuma famili aku ske la asam pedas..hoho
SuBjek pendidikan seks kurang sesuai diajar di peringkat sekolah
sedap...
gue pantang dengar nama pedas2 ni..
ehheeee
nyam2.. nmpk sedap..
bukak restoranla apalagi...
salah eja ikan senangi...
asam pedas mmg sedap. mungkin die msam2 pedas... ikot rase masing2.
lagi2 nai..resepi..aku suke !!huhu..gambarnye pon da sodap..huwaaaa!!!
lagi2 resepi k..aku suke
Post a Comment