semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Thursday, July 3, 2008

GUNUNG LEDANG

Aku tak suke berkemah senang citer kamping2 nie aku x minat langsung. time sekolah

aku tak penah join perkemahan pun. sebabnye, leceh la nak tido dalam htan nie... dalam kemah plak tue... tak selesa... family aku pun tak penah tido dalam htan nie... klo berkemah ngan family sekajp je, tak pnah bermalam la, kirenye pagi pasang kemah balik seblum magrib.

hidup ku berubah bile aku join unit beruniform nie... first nak join unit nie kewajiban

kene turut serta dalam perkemahan. bile aku dapat tau rase macam nak keluar je dari unit

beruniform nie. tapi aku pergi jgak perkemahan tu kat Teluk Bahang. time tu aku tak rase

seronok pun sebab terlalu rush sangat. tapi aku ske sangat aktiviti die sebeb memang lasak

giler...

baru2 nie... unit beruniform aku wat la kamping di Lata Mengkuang. aku jadi urusetia kepada peserta2 perkemahan nie... seronok jugak handle bebudak nie... enjoy jgak la aku kat situ sbb tak macam aku pergi perkemahan sebelum nie kene rush giler... sekarang aku plak kene dsak peserta kejar masa... hahaha... lagi satu dapat bermesra dengan mereka...

seminggu lepas berkemah kat Lata Mengkuang aku pegi plak Gunung Ledang kat Johor. Sagil kot nama tempat tue. yang nie memang aku terasa nikmat berkemah. sebab yang pergi nie semue Komander Kesatrie UiTMPP. perkemahan nie aku rase lain sebab yang uruskan perkemahan nie diri sendiri. contohnya, bile masak kiterang gilir2 masak, macam bahagian logistik yang dah mahir tue pandai2 la handle... semangat setia kawan penting. yang bezanye perkemahan nie tak ada biro2 tertentu macam perkemahan dengan sebelum nie...(yang aku cter kene handle bdak la).

nie la pengalaman aku berkemah...

2 comments:

farynnathewarriorprincess said...

Benci ar aku! Rase nak penampor je!!

BarbieGurl said...

hahahahaha