semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Thursday, January 20, 2011

x kusangka


sape yg rajin follow blog aku mesti kenal budak pendek sbelah aku tu... ahahaha...

terkejzot gak aku tadi kawan aku si As chat aku kat fb kate dhaniah nak kawen... aku ngat ade org nak knekan aku, sbb kawan aku ni walaupon gile2 x de la nak main2 bab2 kawen ni...

aku pon g tgok handset aku, ade msg dr dhaniah yg agak sporting bunyi nyer...

"salam, weh aku nak kawin bln 3 ni. mayb 19hb3. kad akan menyusul nanti. jangan lupe dtg. bgitau siap2 ni kang terkejut plak. tak dtg berdose. Dhaniah"

dhaniah, aku mmg terkezot pon! terkezot gile! baru je aku jumpe ko time kenduri kawan sek kite Linda 3 mgu lepas, ko x citer ape2 pon.

sedar2 ko msg aku ckp nak kawen!

terase lak aku... aku sedih jap... tp nak wat camne kan, mungkin aku dah jauh dr korang semua smpi x tau kawan2 rapat sek aku ade pakwe ke x? aku kecik ati gak kekadang, kengkawan aku x kenalkan pakwe dierang kat aku... serius aku ckp.

pakwe dierang ade sbelah pon x kenalkan kat aku... sanggup pulak mengaku kawan. aku pulak mmg betol2 ingat kawan, kalo x de orang bg tau aku, aku mmg x tau. tu pon org lain bg tau... sbb tu aku kecik ati.

aku x tau, ape yg dierang nak sorokkan... lgpon aku x dpt nak syak ape2 sbb time tu jumpe ramai2... mmg aku bajet semua kawan la...

tp citer kat ats tu bukan pasal ko dhaniah... sbb ko pon ngaku ade pakwe lepas aku kutok2 ko kan... ahahaha... ssh sgt nak ngaku, kne kutok baru nak ngaku... uhuhuhu

so, kawan yg selalu aku ajak kuar bile cuti sem dah nak jd isteri orang... aku dah x de kawan yg single lg lepas ni nak ajak kuar nak g meroyan n gile2 lagi...

huhuhuhu.... :(

tp aku gembire! sbb ko org kedua kawen dlm geng kite! hahaha... ko buat rekod dhaniah! ko paling awal kawen sedangkan ko slalu ckp ko orang terakhir kawen!!!!


6 comments:

niDa said...

dhaniah nak kawin dah.. congrates kat die....

aku x sorok BF tau... hahaha

niDa said...

dhaniah nak kawin dah.. congrates kat die....

aku x sorok BF tau... hahaha

::NelyLeyana:: said...

ahaha...

ko mmg x sorok BF nida... ko bile lak nak kawen

aleen aiden said...

hu3.samelah.dlm ramai2 kwn xsangka pulak kwn sorg nih yg kawen dulu.sbb die nih bukan layan kwn lelaki sgt.kat skolah pon xpnah nak kapel2 nih.tup2 die kawen dulu memang tkejut.hu3

aleen aiden said...

hu3.samelah.dlm ramai2 kwn xsangka pulak kwn sorg nih yg kawen dulu.sbb die nih bukan layan kwn lelaki sgt.kat skolah pon xpnah nak kapel2 nih.tup2 die kawen dulu memang tkejut.hu3

Nia Dhani Nasir said...

Aku bukan nak sorokkan pakwe, :(
Aku takde maksud nak sorokkan.
Tapi aku ade sbb nape aku diamkan perkare ni.

Aku tak mcm org laen yg tayang pakwe diorang. Selagi aku blum confirm nak nikah aku takkan buat annoucement yg aku dah ade sbb ape2 pun bole tjadi. Selagi tak cnfirm aku tak anggap die bkn jodoh aku.
Mcm2 bole tjadi.

Nape ko nak kecik ati pasal bende2 ni???

Ade sebab kenape aku tak suke ceritakan bab2 ni kat org.susah sedih aku,aku simpan sendiri sbb aku mmg jenis mcm tu.

Aku cume nak tunjukkan yg aku hepy kat org. aku anggap jodoh aku dah sampai.

Nely,kawen bkn perkare maen2,bkn benda untk seronok2.

Byk tanggungjawab yg kita kena tempuh. Tapi mmg betul bila org tanya aku dah ade bf atau bila aku nak kawen ade sedikit sayu dlm hati
dan benda tu membuatkan aku banyak mendiamkan diri....

dan perkahwinan aku dijodohkan dgn suami yg beriman...