semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Sunday, January 2, 2011

50 follower pada 1.1.11

chantek je...

aku start buat blogspot ni tahon 2008.

sbelum tu aku agak rajin buat blog kat friendster aku. rajin x rajin time tu ade la gak due bulan skali aku tulis blog kat friendster.

blogspot ni aku kenal time aku part 4 ngan kawan aku, die student hotel aku rase kulinari kot...

die soh aku follow die time tu. tp time tu aku ade blog kat friendster je... die ckp kat blogspot ni lg best....

diatas sebb tertentu, aku delete blog aku kat fs tu... sbb aku rase terancam... sape x sangka yang kawan akan jadi lawan... kebnyakan post2 dari fs aku transfer balik ke blogspot.

aku x tau la pulak yg ramai bace post2 aku kt fs tu... sbb aku sesaje tulis time 2, ala2 meluahkan perasaan.

tp skang blog aku lebih kepada diari kehidupan aku... no heart fellin'!

apa yang jadi baru aku tulis...

so, selama nak dekat 3 tahon aku buat blog ni, ntah berape kali aku privatekan blog aku. lebih dari 5 kali kot aku rase.

sbbnye, time tu aku dah rase mcm dah x de privasi, ramai lak yg bace... maksud aku kengkawan sek aku suke bukak blog aku. aku x suke sgt orang amik tau hal aku(time tu la). last aku private sbelum buat degree..

time tu, aku ubah care penulisan aku, daripada luahan hati aku kepada catatan sejarah aku.

kalo pembaca setia aku, mesti dpt beza kalo awal2 aku tulis blog lebih kepada puisi tp skang aku tulis lebih kepada apa yang aku dah buat semalam. kirenye aku catat sejarah aku g mane buat ape. aku x kan tulis esok aku akan buat ape.

so, agak terkejot bile jumpe member2 dierang akan kate kisah aku kat "khaizun.blogspot"... uhuhu... tibe2 malu la pulak kat situ... kebanyakan yg suke bace member2 aku gak.

so aku x heran la gak kalo follower aku sikit tp aku x kenal pon dierang secare realiti. walaupon kengkawan aku x follow secare rasmi kat blog aku ni aku tau dierang bace blog aku, cehhh! perasan! mane x perasan ade gak yang tanyer kisah aku walaupon aku x penah citer kat dierang, ofkos la dierang bace kat blog aku kan...

aku penah gak delete follower aku, sbbnyer ade skali aku komen blog minah ni mcm blog2 lain aku komen tibe2 minah ni reply balik, kenapa komen blog saya? saya kenal awak ke? x sampi due tige hari aku delete die n aku unfollow... yer la, mmg aku x kenal ko secare realiti, just kenal melalui web je, x leh ke nak komen2...

pada tanggal 1.1.11 cukop 50 follower aku termasuk aku follow blog sendri... ahaha...

terima kasih kepada 49 owang follower rasmi, n silent follower di luar sana!

3 comments:

aleen aiden said...

mase alin ade fs dulu xtau pon boley tulis blog kat ctu.then mase kat umah sewa baru tau sbb kwn ade buat.hu3

izfanora said...

ok.. already be ur 51's followers.. hahaha.. nely, xsgka u der blog gak.. :)

::NelyLeyana:: said...

aleen:
kebanyakan page mcm myspace sme ade tempat tok tulis blog, tp kat facebook just ade ruang tok tulis note je..

izfanora:
TQVM