semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Tuesday, September 2, 2008

My Family

asyik cter pasal aku je kan, so arini aku nak cter pasal famili aku plak.

first, aku nak memperkenalkan hero dalam family aku, my luvly papa...
ni la papa aku, nampak garang kan...
ni gambar kat ofis die, sempat lagi posing2 kat tempat keje.
papa aku seorang yang take care kat anak die. masa aku sekolah dulu kalo aku tepon papa aku cakap sakit, die trus datang amik aku kat sekolah... aku sangat sayang papa sebb tengah2 sibok keje pon layan karenah ngade aku nie... bile aku teringat pengorbanan papa kat aku mesti aku nangis. yang paling best papa aku ni pandai masak. cakap je apa, western ke pe sme leh masak... hebatkan . luv u so much papa...



yang cantik ni pulak mama aku, mama aku ni penyayang orang nyer...
hihihi...
kalo aku berjalan ngan mama mesti orang ingat aku ni adik mama... mama pulak bile orang ckp macam 2 perasan muda pulak...hihihih... mama aku ni pon pandai masak gak...
mama aku suri rumah sepenoh masa. sblum mama sakit family kiterang penah wat catering la... pastu stop wat catering tu atas sebab2 kesihatan masing2....

tu pasal mama. selepas setahun kawin akhirnya lahirlah anak sulung, sapa lagi kalo bukan aku....




ni la aku masa kecik2... comey kan... hihihihih

setahun lepas 2 lahirlah pulak adik lelaki aku...nama dia Muhammad Hilmi. aku panggil die adik, tapi adik2 aku yang lain panggil die abang... skang die dah wat degree kat shahalam dalam jurusan perakaunan...


ni aku dah start buli adik aku masa kecik lagi... kiterang memang suke gadoh, adik beradik kan... dah gadoh baik balik... hihihi . aku ngat adik aku masa kecik2 die kurus je... bile die start tadika dah naik badan die....


ni adik ketiga aku, nama die Nadhrah Nasuha, kiterang panggil die kakcik, aku pon suke gadoh ngan adik aku yang ni. cemburu nyer hal la... bese la pempuan... huhuhu senang citer aku mmg kaki gaduh ngan semua adik2 aku la. tp aku x dpt buktikan dengan gambar...




ni pulak adik bongsu aku... adikwang diberi nama manja. nama btol die Awang Qusyairi... ni gambar time raya tahun lepas... kat kampong atok aku. adikwang ni bnyak sikit masalah die. sme bende tak kene. anak bongsu katakan.... manje lebih la...

erm... kalo korang tengok famili aku sme tembam2... sebab papa bagi cukop makan kat kiterang... dapat pulak sme anak2 yang suke n kuat makan... papa ngan mama pulak pandai masak.

erm.. apa yang aku bangga, dalam family aku kalo sepupu2 sedara yang dah jauh2, sgt la jauh, pon rapat glew.. macam sedara terdekat... bile tnye2 dah jauh, anak 2 kepada ank ni kawin yang 2... 2 kelebihan orang Terengganu. bile raya bes je... bnyak rumah nak kene g... duit raya pon bnyak...

family aku ni bese2 je... sederhana la, x kaye x miskin, tapi papa selalu pesan jangan la nak buat2 ada kalo x der. tak mampu wat la cara tak mampu...

yang tengah2 gambar budak laki snyum 2, adik angkat aku... ni la anak yang mama aku jaga 2... dari lahir smpi la skang. ni la gambar tiga beradik yang mama jage 2. gambar x clear plak...yang perempuan 2 nama die syahirah... adik kecik die 2 nama Najwa... yang bawah ni Najwa ngan Shahirah... comey n cantik kan dierang....

1 comment:

lovelylace said...

owh..... sihat2 sumer.... huhu...