semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Monday, January 26, 2009

Makan Tahun Baru

sekarang aku kat Terengganu, tanah lahir aku... masih ramai lagi yang x percaya aku orang terengganu...

cuti2 nie, mama n papa nak balik la kg jengok2 sedare mare kat ganu kan...

asal balik kg je beli tudung, x puas2... slalunyer kiterang beli tudung kat pasar. ni kawan mama bawak kiterang kat tempat lain lak.punyer la terkejot dan bangganyer aku, aku x pnah lagi masuk kedai yang penuh ngan tudung sampi aku x tau nak yg mana satu.... aku namakan tempat 2 syurga tudung..., kdai tudung ni penuh ngan tudung... penat aku pilih nak yg mana satu.

yang bestnyer arini family belah ayah aku wat BBQ time dinner, punyer la aku mkan smpi terase nak muntah balik kan... sbb tengahari 2 aku x makan nasi. diet punyer pasal. terok tol nafsu makan aku.

x pe, esok aku stat diet balik. kiterang BBQ ala2 terengganu la. ayam 7 ekor, sepupu aku sponser keu tiaw ngan me goreng, ada nasi goreng, otak-otak ganu, satar bende2 tambhan mcm hot dog dan lain2... 2 pon bnyak bende aku x mkan lagi. ayam bakar pon aku x makan, sbb aku hirop tom yam smpi penoh perot dan x leh nak sumbat pe dah... kalo aku tau aku makan tom yam las. orang ganu panggil tom yam, toyang yer... bayangkan la betapa ramainyer org makan BBQ malam ni kirenyer macam makan tahun baru cine la... sme family kumpul pastu makan ramai2...

yang datang sme sedare belah2 ayah aku. sepupu aku pon ramai dtg... kekadang terase gak malu ngan dierang ni. yelah, mmg aku tabik la anak2 mak sedare aku ni. sume anak2 die berjaya, ada yang dah jadi engineer, yang jadi doktor bedah, yang jadi maneger pe ntah, yang penah masuk TV pon ada,jadi cikgu pon ada. kirenyer dierang sme berjaya la.. aku???? belum tiba masanye lagi kot.

esok, kakak sepupu aku nak tunang... kne la pegi kan... dah la aritu abang sedare aku tunang aku x g, las2 mak sedare aku sounds aku ckp kalo aku x g majlis kawin anak die bulan 5 ni die x nak dtg majlis aku... wa... dah la bulan 5 ni konvo. kalo clash ngan tarikh konvo aku mcm mane??? ari tu pon aku x g mase majlis tunang anak die sbb aku ada exam...

5 comments:

RyuJi SaTo said...

apa kan daya....aku barada di rumah n takley nak balik coz mama tak bagi....
owg kat umah nie makn megi dah 2 ari....huhuhuhuhu....
tak aci tul....
ckp kt mama owg nak satar 1 pelastik n otak2 satu palstik..sume owg punye.....

atienalova said...

bt0l ke xde kutu nie....?

lalalalaaaaa~

Naili said...

adikku : ok2. beres

arienalova : hahaha

~mrs.pino~ said...

haha...bukan naili je kena...
k.nurul kena ngan maklong sbb xpg tunang abg padli...ayat sama je mcm tu..hahaha... nnt shaidah maklong ani lok nak tunang....huhu... kasi can kat other cuzzies dlu lps...baru turn k.nurul lak. ahaks!!!

Naili said...

kak nurul pon kne mcm 2 gak ke??? rasenyer sme anak sdare die bg yat sme je kot...