semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Sunday, August 29, 2010

mama kate

mama kate:
mase mama mengandung dlu mama suke makan tosai. sbb tu smpi skang kalo g kedai mamak aku x order roti tp tosai.

mama kate:
sedare2 belah mane aku x tau, kate aku dlu x comel... mungkin sbb kulit aku gelap kot n x der rupe mama langsung... sbb mama aku chantekkk..

mama kate:
aku mase kecik gigi tumbuh lambat. dah tumbuh 2 gigi atas tumbuh dlu.

mama kate:
aku selalu "lawan toke" sbbnyer gigi atas tumbuh dlu dr gigi bawah. mmg skang kalo aku rase bende 2 sonsang atau salah aku akan bangkang sebangkang2nye ngan cara yg tegas...

maka kate:
aku "bekeng" (dlm bahasa Terengganu maksudnye garang) sbb aku selalu lawan toke kot... kalo aku bad mood jgn tegor aku nanti kne tengking. tnye la adik2 aku yg selalu kne tengking... sian kan dierang.... dpt kat adik bongsu aku time aku bad mood 2 la die kaco...

mama kate:
aku mase kecik2 x bnyak cakap. tp aku rase mase besar ni aku bnyak ckp... mungkin aku simpan tenaga tok mase besar ni.

mama kate:
mase kecik2 aku suke lukis, pastu bile lukis muke orang, orang tu ade mate bnyak2.... sbb aku suke lukis mata...

mama kate:
aku ni ego tinggi... x nak sek dlm pulau tp nak sek kat Raja Lumu 2 jgak...

mama kate:
kakak nak beli ape2 susah, memilih...

mama kate:
aku suke amik bende yg susah2...aku nak blajar sains tp mama aku soh aku tkar amik akaun... pastu aku x nak, then mama soh aku amik subjek tambahan akaun tp aku nak amik seni... las2 aku x amik due2, sbb ade EST...

mama kate:
aku berlagak... ni bende paling 10-syen aku dengar.... sbb mama kate aku berlagak mase nak blajar kat Kolej dlu... kat Kota Bharu Kelantan, aku ingat lagi mase mama anta aku g Kolej mama nangis tp aku langsung x nangis.
mama kate:
banyaknye barang aku smpi x tau nak letak mane... smpi skang aku soh mama beli lagi satu almari baju sbb dah x de tempat nak letak baju aku...

mama kate:
aku suke amik bende yg susah2 bile aku dpt smbung Uitm sbb aku mintak Kejuruteraan Mekanikal.

mama kate:
aku anak papa... ni baru je kate beberapa bulan yg lalu... sbbnye mama kate kalo aku mintak ape2 kat papa selalu dpt...

mama kate:
ganasnye buat kje...

mama kate:
aku ckp je lebih nak g sane nak g sini naik keter tp sbenarnye malas selagi x de orang bawak... mmg aku malas pon bawak keter kekadang aku rase nak soh papa hanta je senang....

ade bnyak bende lg yg mama kate tp x ingat, ni yg mama selalu kate... bile mama kate slalunye aku x setuju sbb bace balik dari atas... sbb aku rase aku budak baik...


2 comments:

Dhania Nasir said...

Aku kate: sangat menarik...ko mmg kreatif!

::NelyLeyana:: said...

agaga... bnyak lg idea ni tp x de mase nak tulis...

thanks Dhania ko pon leh tahan kreatif gak...