semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Thursday, August 4, 2011

sesi maki hamun di bulan puasa... (selepas berbuka)

Ahmad Jazimin Jalaluddin

aku tak tau la, tak pasal2 Si Ahmad Jazimin Jalaluddin ni buta sebelah... gara2 orang yang tak bertanggung jawab nak g tengok bola tp bawak mercun..

memang aku sakit hati weyh...

orang yg baling mercun tu mesti rase heaven gile kan? melompat! sorak tengok bola sampai habis tp tak tau seda, sebab ko yg baling ade yg kehilangan mata sebelah kanan...

tak kisah la yg baling mercun tu kerja ade jawatan tinggi ke, belajar tinggi ke tp ko tak pikir ke ko baling mercun kat stadium 2 akan kene orang kalo tak kene orang pun kene diri ko sendiri???(makian ini turut dituju kepada ahli keluarga aku gak ) nanti kate aku pilih kasih...

marah beb. sejak 2,3 hari ni aku duk bercerita kat mama aku hal ni je sebab terlampau marah sangat, cube bayangkan kalo kene budak2????

kat stadium tu macam2 orang pegi, bukan ko sorang je ek...

macam mane la Malaysia ni nak jadi Negara High Class... pelancong bace je berita English terus ingat ni mesti kes bom berani mati... tol x???? sape je berani mati bawak bahan api kat TEMPAT AWAM??? sah2 la BOM BERANI MATI,

memula aku citer mama tak caye sebab mama kate tak kuar berita pun, macam mane nak kuar berita sejam jer... harini aku citer kat mama lagi, pastu mama tanye aku tau kat mane???

aku tau kat radio... sambil2 keje dengar radio ERA. (macam promot ERA lak)

sumber gambar THE MALAY MAIL

2 comments:

Nia Dhani Nasir said...

aku pun geram gak budak2 bingai ni...
Kesian org tu xpasal2...
Bayangkan klu tjadi kat keluarga kita sendiri baru reti bahasa.

Pada aku yg bawak mercun ni memang otak tahap lembu la.tak kire la die blaja setinggi mana pun.Dtg tgk bola tgk dah le jgn nak meroyang sampai org lain jadi mangse plak.

Kan aku pun dah maki hamun...=P

::NelyLeyana:: said...

betul2... lembu pun kalo pandai pikir die x bawak mercun...