semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Monday, April 11, 2011

Awak dan Saya, Saya dan Awak II

Aku dapat tau yang die penah kapel dan putus sebelum ni, aku duk bayangkan yang ex-pakwe die tu mesti lebih sengal daripada die. dah satu sem kenal tapi die x penah citer kisah cintan cintun die kat aku. Mati-mati aku ngat die ni tak penah kapel ngan sape-sape.

aku dapat tau yang die penah kapel pon sebab aku dengar budak-budak perempuan gosip kat cafe U aku tu. kebetulan aku kenal lak orang yang turut terlibat dalam aktiviti gosip tu...

ex die tu senior die, tapi amik kos lain. aku pon tak tau macam mane dierang kenal. mungkin kat taman cam aku jugak. aku pon tak tau.

bile aku jumpe die aku tanye pasal ex die, die tak kate ape-ape pon tapi senyum je.

aku pon cari balik kawan aku yang kuat gosip tu, dapat la tau sape ex die tu. huh! terkejot gak bile dapat tau ex die x sesengal yang disangka. pelik dan heran aku macam mane die boleh terpikat ngan mamat macam tu.

menjadi satu tanda tanye macam mane dierang boleh kapel?.

bile aku bagi tau die yang aku dah tau sape ex die, die pelik cam mane aku boleh tau. pastu baru la die bagi tau yang tu first kapel die. kejap je die kapel, die bagi tau aku x sampi 100 hari, 93 hari je. lepas tu baru la die bagi tau aku yang die ade ex lain lagi. mak aiii! walaupon die ni x hot tapi leh tahan ramai ex.

aku cube try tanye die sape ex no due die, tp die tak bagi tau.

***

Kelab kaunseling kat U aku buat program anak angkat. aku pon ngan rela hati join, nak dapat suasana kemasyarakatan ngan orang-orang kampung... tapi die tak join, malas katenye... x kisah la, aku pon tak suke pakse-pakse orang ni.

kebetulan lak aku dapat satu family ngan ex die, time tu la aku korek-korek sikit kisah cintan cintun dierang, tibe-tibe aku jadi penyebok, ex die pon sporting je, aku tanye die jawab. soalan best aku tanye "nape putus?" ex die ngan muke selambe tak de perasaan jawab "tak de jodoh". tapi die baik je ngan ex die x de la masam muke bile berjumpe, kirenye mmg x de jodoh tol la tu kot..

dalam mase yang same aku SMS ngan die, aku bagi tau die yang aku tengah borak ngan ex die. aku x tau la ape reaksi die time tu tp die boleh balas SMS aku soh tanye ex die ade awek lain ke?"

"die jawab tak de" aku balas

"tol ke? cube ko tanye die asal die nak kapel ngan aku dulu?"

"die tak bagi jawapan" aku balas

pastu die senyap je x reply SMS aku.

disebabkan tanyer sepatah jawab sepatah memang susah aku nak korek kisah dierang ni. nanti tanye over-over pelik la pulak pakcik tu. lagipon aku tengok muke ex die tu bile bercerita pasal dierang, die buat muke selambe je, sedih tak de, marah tak de, kecewa pon tak de. orang kate first kapel ni excited lebih tapi ni songsang habis.

tiba-tiba aku jadi excited nak tau kisah dierang ni, lepas due hari aku balik dari program anak angkat tu, mcm selalu bile time waktu makan tengahari aku akan tepon die ajak makan tengahari sama-sama. yang bagos die ni, tiap kali aku ajak die kuar makan, die mesti bawak kawan-kawan die sekali due tige orang. padahal aku tak penah pon soh die bawak sape-sape.

tak dapat la aku nak korek-korek kisah die, dah die bawak ramai pulak kawan...

bersambung.


2 comments:

Miecyber said...

Gossip panas nie...



Fakta Menarik Tahun 2011

niDa said...

aaaa... lagi lagi... ehehe