semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Sunday, April 10, 2011

Aku setengah hari di hospital


ni la rupe aku bile masuk penjara! eh, bukan hospital... benci tol bile kene pakai seragam pesakit nihh... ade ke die bagi kale oren... teros x match ngan kasot aku...

baju ngan kain oren yang menyilau tu buat aku nampak bertambah gemok... sengal jerk...

menyesal tak makup... aku dah nak makup dah time nak g hospital tu... tp ntah cam ne, malas nak sapu bedak... lipstik pon haritu aku x sapu...

skali amik gambar punyer la kuyu jer muke aku.. oh tidak! lepas ni kene tahan wad mmg kene bedak la nampaknye...

sebenarnye time ni tengah tunggu nak g wat CT scan...

wah2, sbelum tu die cucuk dulu kat tangan aku masuk obat... lepas tu die bg aku air ape ntah rase cam gegule sakit tekak pon ade...

dlm setengah jam camtu, die soh aku masuk dlm bilik yang ade CT scan...

mmg aku seram sejok tengok mesin CT scan kat dlm TV... x sangka lak aku boleh masuk dlm mesin CT scan ni...

punyer cuak time tu, rase cam masuk dlm kapal angkasa alien pon ade...

aku x sangke bende2 yang aku takot tengok dlm TV akhirnye aku masuk dlm kapal angkase alien tu...

nurse tu x soh pon aku pejam mate, tp aku g pejam mase aku tengah masuk dalam CT scan tu, sbb aku bnyak tgok TV aku g ttp mate, pastu aku x nak bukak! aku pejam je sbb x nak tengok bende dlm tu...

dlm pejam2 mate tu aku teringat citer House kat AXN, pesakit die bukak mate siap boleh borak2 ngan doktor, mmg time tu doktor tengah bagi arahan kat aku, tarik nafas lepas pe semua, last2 aku pon bukak sebelah mate...

ok, dah la bunyi cam UFO berputar kat langit... takot weyh, ade dlm mesin, lain la kalo nak gune mesin ke, baiki mesin ke sbb kite tau camne mesin tu berfungsi tp ni lain citer...

mmg tempat aku baring tu otomatik masuk dlm perlahan2... time die benti tu la aku bukak mate... skali tengok laser merah kat badan2 aku... mmg mcm dlm citer alien...

pastu aku dengar suara dr kate "ok, dah dpt scan satu badan tp delay kejap... jgn banyak bergerak"

perg, leh lak delay2 dlm hati aku... pastu mesin tu tolak aku keluar sikit... time tu aku nampak la ade satu bende berputar2 dalam tu, sekali ngan cahaye laser...

apelah alien ni nak wat ngan aku... aku tengok je, lame2 baru la aku x cuak...

pengalaman masuk dlm kapal angkasa alien yang bernama CT scan

6 comments:

menanti said...

wah.. sangat menghayati pengalaman kak nelly ni....

Miecyber said...

Semuga semuanya berjalan lancar...



Peribahasa Jepun ( Part 2 )

Gen Fujita said...

Bukan biasa-biasa buat CT scan ni. Ada sakit apa-apa ke?

::NelyLeyana:: said...

amin...

gen fujita:

x tau lagi sakit ape, mgu depan g jumpe dr tegok result

::NelyLeyana:: said...

amin...

gen fujita:

x tau lagi sakit ape, mgu depan g jumpe dr tegok result

niDa said...

semoga ko sihat nely...