semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Saturday, January 9, 2010

09-01-10


penah jumpe x bende ni kat mane??? x tau la, aku dah bosan n muak tiap2 hari kne bukak stdnt portal... tp kalo bukak fb tiap2 hari aku x muak lak... hahaha

yang lawaknye ari jumaat aritu aku masuk la kelas jepon yang aku daftar, sbelum aku masuk kelas 2 aku jumpe kawan aku sorang ni dlu skelas jepon ngan die, die ckp kelas 2 lectrr sem lepas yang ajar. aku semangat skit sbb lectrr sem lepas ok.

aku ngan geng2 kelas 2 tunggu budak lain kelas sbelum kelas jpon aku 2 kuar. then aku ni pon beria2 la bg tau member2 yang lain yang Puan Aini ajar Nihon-go lagi... dah excited dah ni kiterang... tunggu2 punyer tunggu muncul la lelaki gaye mcm lectrr tengok jadual kat pintu kelas 2... aku ngan bebudak ni terkejot... lectrr india.

gurl A: ha, sudoh... iyo ko ni??? (longat kelantan)
aku: la, buka Puan Aini ke???

dierang dah gelisah. sampi ade yang x masuk kelas 5 minit. yang peliknye sensei 2 pon letak beg pastu hilang g mane aku pon x tau.

gurl B: gano nie??? dok mace rupo jepong pon...
gurl C: lectrr Germeng kot, saloh masuk kelah, germeng kelah sbeloh...
Aku: die g mane??? dlm hati (jgn la lectrr ni)

sensei yang muncul dari pintu belakang tengah borak dlm tepon dengan bahase jepon yang sgt fasih... satu kelas terkejot aku rase...

kiterang berenam... ouh tidak!!!!!! aku rase mcm nak meraung pon ade gak...

mule2 tengok muke lectrr 2 mcm x mesra alam... time 2 budak2 ni dah nak tukar kelas dah, tapi bile lectrr 2 start berkenalan ngan kiterang rase mcm best la pulak, gelak2 kan... aku riso x dpt meniru je time kuiz n test nanti sbb lectrr ni mcm tegas gile jew, buat aku cuak semacam... hahaha... kesitu pulak aku fikir sbb aku bab ingat mengigat ni mmg low skit bile time2 pakse diri payah skit...

sem lepas aku masuk kelas Jepon ngan Sensei Aini-san x der pon die ajar care2 bg ucapan salam dalam kelas, tp bile dapat sensei baru nie die siap soh kiterang berdiri n tunduk bg salam dlm bahase jepon... adehhhh... teringat zaman2 sekolah dlu, aku penah intai budak2 cine tunduk 3 kali kot kat depan cikgu cine dierang...

nasib baik tunduk sekali jer... aku rase sensei boleh nampak kot muke aku x suke bile time kne tunduk 2... tp bg aku 2 adat dierang. mama kate kalo tunduk sikit x pe tp kalo dah tunduk lebih dari tahap kiter semayang 2 dah syirik...

sensei ni India tp die x de pelat india langsung n rupe die pon x mcm india sgt, may b dah dpt genetik Jepon sbb die dah duduk jepon 15 tahon sbelum nie...

harap2 aku ok la duduk dlm kelas 2 walaupon budak2 ni kate nak tukar kelas. aku kne servive. 2 pon aku dah rase dlm tahap selamt gile sbb dlm kelas jepon aku ade ramai gile perempuan. ade 12 org perempuan. x macm kelas Bel aku berdue je perempuan smpi lectrr aku tnyer aku "where is other gurl?" aku mampu tersenyum jer. nak x nak aku kne servive. budak perempuan 2 siap tanye aku n bg tau aku, "konfem ke kelas ni? kalo nak tukar kelas inform aku, tp jgn la tukar kelas" aku fhm perasaan die, aku pon akan susah kalo die tukar kelas, so kiterang berjanji x akan tukar kelas...

2 comments:

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ ; cRazYgUrL ^ kaZmi3rAfkAr said...

laen2 ckgu kan besh...
dapat merasa setiap perangai cikgu...

Grup Anti Kokim Virus said...

dapet templet dari mana?