semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Wednesday, May 11, 2011

Chapter 5

hadiah yang paling berharga aku rasa mase tu. sangat sayang rase nak pakai, tapi die suh pakai gak... kalau boleh aku nak jam tu duk dalam kotak je. aku pun pakai jam tu sebab die nak tengok sangat aku pakai jam tu.. aku nampak die seyum seronok mase aku pakai jam tu...

"tak adil ni, k0 boleh beli barang mahal kat aku, aku nak beli baju kurung aritu kau tak nak"

"ala, aku beli sebab bufday ko, ko nak beli sebab ape?" kaku jap tak terjawab. betul gak, aku nak beli untuk ape. bufday die pon dah lepas tu pun aku bagi gelang tangan je.

keesokannye, macam biasa aku ngan die ngan kengkawan die gi makan tengahari kat kafe. dalam hati aku, patutnye aku ngan die je. aku rase masa makin suntuk, aku kene bagi tau die gak. aku nak ajak sangat kalau boleh aku ngan die je kuar makan tapi aku segan la pulak nak cakap macam tu depan kawan-kawan die. mase tu aku tak pikir panjang aku pun lupakan niat aku tu. lepas makan tengahari tu kiterang berpisah buat rutin masing-masing.

tibe-tibe mase tu rase menyesal pulak tak ajak die depan-depan. aku pun SMS die kate nak ajak makan ngan die saje malam ni. die kate tak nak kalo tak de kawan-kawan die.

"tolong la faham, aku nak jumpe ko je, jangan bawak kawan-kawan ko" macam tu la ayat aku dalam SMS tapi ayat aku tak menjadi.

"aku harap ko faham, aku memang segan bile kite berdua," die bertegas gak yang die tak nak kuar ngan aku makan malam tu. aku pun teringat mase aku kuar ngan die, die memang nampak kekok, tibe-tibe die jadi x selambur macam biasa. aku pun tak pakse die, takut jadi lain.

malam tu aku wat keputusan tak ajak die makan pun, aku pun ikut kawan-kawan aku makan kat cafe tibe-tibe aku nampak Diela makan ngan lelaki lain kat kafe tu. hanya Diela dan lelaki tu. Diela lambai tangan kat aku panggil aku, aku mampu senyum je masa tu. punye rase bahu aku berat, nak kunyah nasi goreng ikan masin tu pun aku rase berat je gigi aku. lagi sekali aku tertanya-tanya kenapa Diela tak pernah cerita kisah-kisah cinta die kat aku??? aku kan kawan die.

waktu tu aku rase semua pergerakan aku berat, kaki aku pun berat, badan aku lagi berat. aku dah tak mampu nak bawak diri. aku cube tanangkan diri aku. kenapa aku nak sedih sedangkan Diela bukan kekasih aku lagi. Kenapa selama ni aku tak pernah perasan yang Diela dah ade pakwe. rupenya Diela ni memang sahabat yang ikhlas, selama ni die berkawan ngan aku takde niat ape-ape. kuatnye aku "perasan".

tibe-tibe dapat SMS dari Diela

"kuar makan dengan kengkawan ek tadi?"

aku memang lelaki yang cepat emo ala-ala lelaki Korea, tapi ni dunia realiti lagipun tak de sape bandingkan aku sekacak jejaka Korea. mungkin sebab mate aku tak sepet. tanpa aku sedari aku tulis status kat facebook aku

"Pening! Pening! Pening! Pening!"

Haifa balas status aku tu " releks bro, aku tau soalan test susah"

kesitu lak minah tu. beberapa minit lepas tu Haifa SMS aku " sabar, aku dah lame tau hal ni tapi demi kawan aku tak sanggup nak rosakkan keadaan"

malam tu Hiafa citer semuanya, aku rase macam tak percaya, tapi Haifa menyakinkan aku. "aku kan roomate die, mesti la aku tau siapa die." die berjaya kaburi kau sebab ko bukan roomate die"

4 comments:

niDa said...

aaaaa.... cite semakin menarik...

::NelyLeyana:: said...

bbbbbbbb.... dah x de idea sangat ni

:)

tenQ

Nia Dhani Nasir said...

Makin suspen la plak cite ni...dah la chpter seterunye ilang...jadi lagi saspen...
xsabo nak tunggu chpter seterusnye...

::NelyLeyana:: said...

tu la, aku rase cam dah malas nak tulis balik... sabo je la