semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Sunday, March 7, 2010

07-03-10

wuahaha, akhirnyer selesai gak 50% assignment yg boleh tahan mencabar aku. x penah dpt soalan assignment mcm ni. petang td mmg lagak aku mcm wartawan, petah bertanye, semua bende aku tnyer, ape bende aku tnyer pon aku x tau. huahahaha, then, mama soh aku ulas balik apa yg aku dpt petang td... aku ulas x smpi 5 minit. mama tnyer, x kan banyak 2 jer, jumpe dari kol 1.30 smpi kol 3 tp ulas x smpi 5 minit.

ternganga jap aku, ape aku nak present nanti. gile beb, aku dah rase mcm budak Hal Ehwal Semasa a.k.a 'POLITIK".

dah la setengah jam sebelum jumpe wakil rakyat 2 aku cume bace beberape artikel pasal politik and manifesto, erk, betol ke aku eja manifesto ni... pastu aku tnyer Su, rakan seperjuangan aku gak yg terpinga2 x tau ape bende manifesto, sorry r, sejarah SPM aku mmg dpt C walaupon korang kate Subjek Sejarah mmg senang gile, tp realiti start tingkatan 1 sampi tingkatan 3 aku mmg fail subjek sejarah, sgt2 terkejot dapat B dlm PMR... sambung masuk tingaktan 4 sampi 5 keadaan aku still same, SPM sejarah C, mmg malu gak nak ngaku sejarah aku dpt C, nape ek? aku je tau, bile bace 2, 3 kerat barisan ayat aku start mule berangan. tapi yg pelik aku suke menulis cerite.

sambung citer assingmnt aku yg bertajok " Asas Kerjasama Politik Malaysia". mase aku dpt tajok ni mmg aku terkedu sambil pandang muke Ustazah. aku x tau la kawan2 dlm group aku cmne. sbbyer ustazah 2 soh aku interview mane2 ahli politik.

minggu pertama aku dpt tajok ni tekanan gile, sbbnye aku asyik terfikir kat CELAH mane aku nak jumpe ahli politik ni???? berlarutan sampi cuti MidSem aritu. aku rase berat sgt tajok 2... sbbnye kalo aku x sempat tengok batang hidung wakil rakyat ni hbs la markah tok CTU aku... las2, aku citer kat mama dengan care COOL giler, mcm x de tekanan la seolah2 aku seronok dpt tajok mcm 2. then, mama ckp ade. die cadangkan aku jumpe wakil UMNO. tp care mama citer 2 macam payah lak nak jumpe wakil UMNO 2, mase cuti midsem 2 gak la aku jumpe wakil PKR ni, aku dah x kesah, sekurang2nye aku rase lega skit.

dah lepas satu, kepala otak aku serabot gak, ape nak present!!! aku dpt bayangkan student yg blajar bende2 ni mmg serabot je kan kepale otak dierang mcm ape yg aku tengah alami skang ni.

2 comments:

konspirasi said...

wo.. wo.. wo.. saper kah ahli politik ittew ?

mnarik gler asgmnt korg.

::NelyLeyana:: said...

ko x kenal kot, sbb aku pon x kenal, area Pulau Indah,