semoga anda murah rezeki. alhamdulillah

Friday, July 23, 2010

minggu ke-3



konpem mgu ni dah start segala kesusahan... n time ni la kemalasan aku mula timbul bile lectrr bagi assgnment melambak2 tambah lak ngan subjek design aku yg kne reka milk shaker, dah ade lab ngan workshop konpem gak la ade report seminggu 2 report ok~

gambar kat atas 2 member aku Su amik mase aku tengah buat SMAW-SP... aku dah x takot mcm first time jumpe menatang welding mase time diploma dlu... dulu aku takot bende 2 meletop je padahal x mungkin bende 2 meletop kan die just kuar bunga api je... bile dah tau n faham bende 2 berfungi rase macam buat kueh kat dapur je... huahaha...aku rase member aku Meem panggil hasil kiterang wat cookies... aku rase 2,3 kli gak aku mcm dengan cookies bukan plate atau workpiece ke ape... ke die betol2 sebot workpiece aku dengar cookies tp aku rase die sebot cookies... (bising kot dlm 2)

yg sbelah kiri gambar 2 la Meem die tengah kusyuk tengok Ain buat GMAW... GMAW 2 ape? g cari sndri kat google... gambar bawah Su tengah buat GMAW. Su yg ayu n sopan tu pon berani buat welding... kagum r aku...


4 comments:

Bart Persie said...

SMAW=Shielded metal arc welding.
GMAW=Gas metal arc welding.

aku kt tmpt praktikal ni slalu dok try gune MIG(Metal Inert Gas) huhu.. cume TIG(Tungsten Inert Gas) jer yg aku xbrape nk slalu.. huhu..

::NelyLeyana:: said...

selalu2 kan la buat bende 2...

;)

Dhania Nasir said...

Nely Hebat!!!! best tak buat bende tu???

::NelyLeyana:: said...

ape yg hebatnye????

best dhaniah! gile best... aku bangge dpt pegang bende 2!!! hahaha

nak beli sndri bende 2 kat rumah x dpt la, kalo setakat harge mcm seketol cangkol aku dah beli lame buat koleksi dlm bilik aku... huahahaha